Σχετικά με την Πανελλήνια ομοσπονδία ΜΜΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι ,

Σας  ενημερώνουμε ότι ιδρύθηκε η Πανελλήνια Ομοσπονδία ΜΜΑ (Π.Ο.ΜΜΑ) με σκοπό την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ΜΜΑ. (Μixed Μartial Αrts) στην Ελλάδα.

Η (Π.Ο.ΜΜΑ)  είναι μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ΜΜΑ (WMMAA) και λειτουργεί σύμφωνα με τους κανονισμούς αυτής. Δίνεται λοιπόν η δυνατότητα στους Έλληνες αθλητές να λάβουν μέρος σε διασυλλογικά ,πανελλήνια ,πανευρωπαϊκά ,παγκόσμια και διεθνή πρωταθλήματα έτσι ώστε να αποκτήσουν εμπειρίες και να εξελιχθούν.

Υπάρχουν σύμφωνα με το καταστατικό της παγκόσμιας ομοσπονδίας 8 κατηγορίες βάρους ανδρών και γυναικών, καθώς επίσης και κατηγορίες πανπαίδων (12-13 ετών) παίδων (14-15 ετών) και εφήβων (16-17 ετών).

Για οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο που ασχολείται με το άθλημα των Μ.Μ.Α. η ομοσπονδία είναι ανοιχτή και έχει προγραμματίσει για την καλύτερη ανάπτυξη του αθλήματος σεμινάρια κριτών – διαιτητών, σεμινάρια προπονητών τα οποία θα πιστοποιούνται από την παγκόσμια ομοσπονδία.

Κλάδος άθλησης της Π.Ο.ΜΜΑ είναι το MMA (πάλη υποταγής).

Οι αθλητές- μέλη της Π.Ο.ΜΜΑ χωρίζονται σε  Α και Β κατηγορία εμπειρίας στο ΜΜΑ και Α,Β και Γ στο Submission MMA και αυτό θα αναγράφεται στο δελτίο τους.

 Οι εθνικές ομάδες προκύπτουν από την Α κατηγορία αθλητών.

Για τις εθνικές ομάδες υπάρχει επιχορήγηση ώστε ο εκάστοτε αθλητής ή σωματείο πληρώνει μόνο τα μεταφορικά στην εκάστοτε διοργανώτρια χώρα.

 

Με αθλητικούς χαιρετισμούς

Το ΔΣ της ΠΟΜΜΑ